UEC Tortosa – Trail i Btt

Aventures i desventures dels corredors de la UEC

Crònica d’un Tità!!!!

24 juliol 2019 per Jaume

El cap de setmana del 19 al 21 de juliol he tingut la sort de participar al GRAN TRAIL ANETO POSETS, i dic sort perquè és tanta la gent que vol córrer per aquests paratges que hi ha un sorteig entre els preinscrits per triar als 350 TITANS que faran aquesta cursa i als 800 que faran la VUELTA AL ANETO. Però es que  a més heu de contar amb els 1000 que faran la MARATÓ DE LAS TUCAS, com l’incombustible NANDO ZURITA, o els que diumenge suaran la samarreta per córrer las VUELTAS AL PICO CERLER  i al MOLINO CERLER. En total 5 curses i un BENASQUE a rebentar de corredors i familiars. Parlen d’unes 15 mil persones que omplen els allotjaments de la vall.

El divendres amb la Berlingo cutrecamperitzada arribava a Benasque a bona hora per recollir el dorsal, reunió tècnica, unes cervesetes pels carrers i posar-me guapa per a la sortida de la mitjanit. La sortida espectacular, els milers d’acompanyants i resta de corredors de demà animen la sortida amb una cridòria de “gallina de piel” i sense adonar-ten ja estàs corrent els primers quilometres dels 105 que tenim per davant amb uns 6700m+.

La ultra te dues parts ben marcades, la primera que es fer el tomb a l’Aneto i tornar a Benasque i la segona que fas la volta al Posets. Aquest any la meteo ha acompanyat favorablement, no ha plogut gens, cap tronada del Pirineu, d’aquelles “nubes de evolución diurna” i ni rastre de neu que ens obligués a portar grampons. Això si, la calor que no falti, sort de la quantitat de rius que van acompanyant el trajecte i on pots anar refrescant-te.

La volta primera a l’Aneto molt bé, després d’uns primers quilòmetres molt corredors arribes al refugi de la RENCLUSA i a partir d’aquí i fins al refugi de CORONAS ve un terreny molt tècnic però que a mi m’agrada molt, un caos de blocs granítics en el que no pots perdre la concentració, només per parar per quedar-te mut quan estàs al coll de SALENQUES (2808m) o al del VALLIBIERNA (2732m). Per acabar aquesta primera part encara tens una dura trepada a la Tuca d’ESTIBAFREDA (2691m) però l’avituallament de cervesa del cim motiva més que mai. I ja ben hidratats a trotar pel paisatge semilunar de SIERRA NEGRA i cap a Benasque.

Coll de Salenques, si us fixeu es veuen les llums dels frontals

 El pas per Benasque torna a ser brutal, es l’hora del vermouth i els carrers estan plens de gent animant… crits d’AUPA…TITANES.. et fan posar un somriure d’orella a orella. Però Benasque també es una ratera, bossa de vida, massatge, dinar…. així es difícil decidir sortir a fer la segona part… a mi em costa hora i mitja, però que no em dol gens, tot sigui per reposar bé i a la faena que per això hem vingut.

Ja només sortir de Benasque fas una pujada per CERLER per després fer cap a ERISTE on comença la veritable volta, 11 km i 1800+, amb un kitkat a mitja pujada al refu d’ÀNGEL ORÚS. Fins aquest avituallament m’he creuat amb el miler de corredors que feien la MARATÓ i que tots t’animen, i clar…un que no vol ser mal educat torna cada un dels ànims amb una gràcies igualment 1000 vegades (crec que dormint encara ho dic) i entre tots a súper NANDO ZURITA.

Amb súper Nando prop del salt d’aigua d’Espigantosa

Ja al refugi ens formem un grupet, som 4 que emprenem els darrers metres de pujada fins al COLL DE FORQUETA (2868m) on ens sorprèn una impressionant posta de Sol, pas previ a la segona nit.

Posta de sol des de Coll de Forqueta

En aquest punt, km 80, tot i el cansament tens cert subidon doncs saps que ja només et separen de la meta 20 kilòmetres, però que aquests 20 et costen un muuuuunt… Sort de que sempre trobes una ànima amb qui compartir-los i aquí apareix PEPE PASQUAL, amb ell hem pogut sortir airosos ja sota la negra nit de la dura pujada al coll D’ESTÒS (2572m) i d’aquí baixada fins a Meta…105km….6760+…30hores.

Amb Pepe Pasqual a meta

Molt content d’haver acabat, de saber que on no em porten les cames em porta el cap, d’haver pogut gaudir del PIRINEU EXTREM i d’un RECORREGUT INFINIT…

I UN AGRÏMENT ESPECIAL A LA MEVA ESTIMADA FAMILY… QUE SEMPRE ESTAN ANIMANT-ME.

I TAMBÉ A SÚPER NANDO ZURITA PER VINDRE A VEUREM A META EN LO BÉ QUE DEVIA ESTAR AL LLIT.

I PER ACABAR A PEPE, FINISSHERR AQUEST ANY SÍ DE LA GRAN TRAIL ANETO-POSETS!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.