UEC Tortosa – Trail i Btt

Aventures i desventures dels corredors de la UEC

Ruta 3 Territori Panxampla

8 abril 2019 per Jaume

Aquest dissabte havíem quedat al Refugi de la UEC Caro a les 9h per tal de sortir a fer la ruta 3 del territori Panxampla, creat pel nostre guarda i que ens ha patrocinat aquest circuit tant variat i sorprenent i que hem estrenat enguany.

Així doncs, mans a l’obra, caferet i encenem els rellotges perquè ens guardi la ruta, un clàssic entre tots los “corredors”.

Dos membres de l’AEM de KP (Capellades), l’Adela i el Sergi, que havien vingut a passar i conèixer el nostre territori s’uneixen a la festa, i comencem baixant pel GR-171 per trobar-nos amb la Font dels Bassiets, que bonic que és baixar!!!!

Continuem baixant fins trencar cap camí de les Gúbies de la Vall Figuera, on fem una incursió i d’aquesta forma gaudir de les fantàstiques vistes que dóna aquesta raconada del nostre massís. Realment em quedo estupefacte de la immensitat i lo increïble del lloc. És apustuflant, intento i intento tirar fotografies per tal de poder reflectir el que els nostres ulls estan contemplant però no me’n surto….

Aprofitem per fer el passa mà fins al final i així fer un poc més lo cabra i poder dir que hem arribat fins al final!!!!jeje No obstant hi ha algun que mulla un poc lo peu a la petita bassa que hi queda…. Sempre esta enjogassat i aquestes coses són les que passen llavors.

Ara ja tornem a la serietat i ens dirigim a sortir, no abans però, sense fer un poc la mona (s’aproxima Pasqua) i ens intentem penjar per alguna de les raconades de les Gúbies, però sense arribar a més ja que som molt dolents amb aquesta disciplina!!!jijiji Sortim i tornem per la zona de blocs que hem fet anteriorment i arribem fins l’encreuament, ara toca pujar….. ja no xalarem tant crec!!!!jeje

Pujant, fins l’altre encreuament que ens portarà al Caragol la cosa s’empina i ens fa suar les primeres gotes del dia!!!! Déu ni do quin repetxó!!!! Però vinga, som forts i valents igual que tots els del cementiri i no ens doblega, tot i no donar treva a descansar.

Sortim a la carretera del Port i per culpa d’algun dels participants, tirem amunt fins trobar l’encreuament de l’antiga pista de Caro i tornar a baixar fins al Caragol, on aprofitem i fem un mos abans d’afrontar la última pujada!!!!

Vamos, vamos que nos vamos!!!! Després de menjar-se els pastissets i de més monades, continuem amb la marxa. Fins al coll se’ns fa un poc costa amunt però allí ja sabem que ens falta poc per coronar el cim i la pujada ja no serà tant dura. Descansem un moment, un dels nostres s’enrama fins al forat que hi ha al costat mateix i prosseguim amb la ruta.

Ara arribem a l’encreuament que ens portarà cap al pas de la Barcina i deixarem de seguir el corriol que ens portaria cap a la Font del Gel, la dels 5 sentits i el cim de la Barcina.

Ja ho tenim això gairebé!!!! Ens plantem a l’altre encreuament que ens ve de la canal de l’antiga pista de Caro i ens topem al primer pas equipat amb un passamà que ajuda a guanyar confiança per tal de passar-hi tot i no ser gens complicat però sí un poc exposat.

Arribem a l’altre on ens toca grimpar un poc i ja estem dalt als plans de la Barcina, on ens cau algun floc de neu, bé no arriba a ser ben bé un floc, però això sí, és neu. Anem avançant per aquest sender i un del nostre equip va a veure i fotografiar l’avenc de la Barcina on una gran biga fa que es pugui accedir, i amb un cartell del Parc Natural dels Ports ens indica dels seus 150m de profunditat i 380m de recorreguts.

Reprenc la marxa i em decideixo a agafar els companys que ja estan baixant cap a la carretera i on ens espera la última parada, el Pou de Neu, on Josep, el guarda aprofita per fer les pertinents explicacions als nostres companys Adela i Sergi.

Ara ja sí, camí a dinar la súper paella que ens ha preparat Montse. Mareta meva!!!! Esta tremenda!!!!! Inclús un dels nostres portenyos des de casa sent l’olor i posa el dinar que s’havia fet a casa en una carmanyola i a taula que falta gent!!!!jijij

Aps i aprofito per felicitar al súper pare, Aldo, que a les 11:15h del matí fou pare per segona vegada d’una preciositat!!!! Una nova personeta al món i que tots de ben segur que mimarem!!!!!

Aquest cap de setmana ha sigut un no parar, ja que els amics de Trencacims havien preparat una molt bona cursa durant 3 dies, on molts dels nostres atrevits i companys de l’equip de Trail de la UEC Tortosa van ser els seus pinitos!!!!

Felicitar a les grans panteres, Elena i Belen que van pujar a l’escaló més alt triomfant com ja estan acostumades!!!! Al gran Marc, com sempre incomensurable!!!! També a súper Tara, el nostre cantant preferit i que ho va bordar, llàstima que el seu company d’equip Xavi, degut a que el divendres primer una calentura i dissabte un petit esquinç de turmell molt matiner el va fer abandonar a Sant Roc.

També felicitar als participants de les diverses proves individuals, que ho van bordar i donar molts d’ànims als companys que també van sortir un poc tocats i no van poder acabar amb la prova del dissabte!!!! L’any vinent tots junts hi serem i de ben segur que ho acabarem!!!!

L’enhorabona al súper Manso per la súper cicloturista que es va pegar el dissabte!!!!

Felicitar als 3 atrevits que es van aventurar al Trail Cap de Creus on un marató els esperava i ells el van desafiar i van acabar!!!!

I per últim, també felicitar als Canalons, que tot i no guanyar al Rogaine del Catllar, van fer el seu primer tast del que és aquesta disciplina, l’orientació i s’ho van passar d’allò millor i de ben segur que properament repetiran (almenys per saber lo que és un bocadillo sencer i no la meitat)!!!!jeje Fins hi tot es va veure una persona corrent com una gasela, una cosa impensable i que si em punxen no em treuen sang!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *