UEC Tortosa – Trail i Btt

Aventures i desventures dels corredors de la UEC

X Cursa del Pastisset

28 Gener 2019 per Jaume

Aquest cap de setmana vam tenir el gust de poder participar a la gran Cursa del Pastisset, la qual, aquest any complia ni més ni menys que 10 anys!!!!

Esplendor, festa i una gran organització es mesclen per poder celebrar aquest dècim aniversari i que se’ns transmet a tots els corredors i marxadors contagiant-mos una alegria increïble.

Bé, anem arribant de bon matí al Centre d’Interpretació Turística de Benifallet on sols arribar ens trobem de porter al nostre Manso, el qual ens aconsella de què fer, primer trobar-nos en les diverses modalitats al taulell d’inscrits, després anar a la taula d’inscripcions on agafarem el dorsal i ens donaran algunes ajudes per tal de poder gaudir d’aquesta festa i un cop tinguem el sobre anar a recollir la bossa del corredor, on no poden faltar les mandarines del poble i els súper pastissets de La Campana, per un servidor els millors del món!!!!

A partir d’aquí ens anem preparant per poder començar les diferents modalitats, uns al Trail, altres a la Cursa Exprés, i fins hi tot a la Cursa Cadet on un dels pares de les participants les acompanyaria fent la Marxa.

Ara, som’hi i trobem a la nostra Rubia amb una súper càmera de fotos i li demanem que ens faci la foto de grup, amb problemes de trobar-nos tots i per aquesta raó no hi sortim junts, nervis i anar a fitxar per entrar al “corralito”.

Ja hi som tots dintre, Piti que l’han obligat a quedar-se davant i l’amenaço que pobre d’ell que el vegi amb mi, que l’acaçaré tot i que sé perfectament que és una il·lusió impossible!!!!jijiji Em farà falta el paraven? Si? No? Si? No? Tira, al segon avituallament, al segon avituallament, al quart i al sisè hi trobaràs una persona que te’l guardarà amb molt de carinyo!!!!!

I sona el tret de sortida amb una súper traca, comença la festa!!!! La gent cada dia corre més o jo cada dia estic més fluixot (crec que és això final), en seguida entrem al Barranc de l’Ullal, comença el festival de pedres i roques, sobretot precaució ja que pots jugar-te-la i sols em començat, arribem al pas on enguany han equipat amb cordes per saltar les dues roques, com ens cuiden!!!

Al cap d’un rato ja sortim del barranc i arribem al primer avituallament, el qual repetirem com a últim, és tot una festa, música, globus i uns voluntaris amb molta marxa!!!!

Un poc de pista i un corriolet i arribarem al següent avituallament, el qual també repetirem com a sisè i al qual hi ha una personeta de l’entitat ajudant i certa persona li fa entrega d’una llauna per refrescar-se i una altra se sent malament per no rebre’n una altra, lo pròxim any la tindràs sens falta!!!!jijij

Ara ja comença la cursa, aquest sender que també farem de baixada ens porta a la Bassa de Monclús i al seu Mas, per passar pel Coll d’Ordres i prop de Roca Roja, per fer cap al sender dels Familiars……bffff no tinc paraules d’aquest….. ja saben bé què en penso d’aquesta pujadeta els organitzadors i el dia que la van netejar per primera vegada ja ho vaig fer saber!!!!! Amb unes cordes i uns grans voluntaris aguantant el vent continuem per la cresta per passar per la Roca de Migdia i un nou tros de corriol netejat nou aquest any que ens farà arribar a la carretera que ens porta al tercer avituallament del Balneari, abans però, podem gaudir de les grans vistes del Balneari i de l’Ermita del Carme un poc camuflada per un parell de pins. Un cop a l’avituallament, aprofito per hidratar-me perfectament ja que ens brinden l’oportunitat de beure una beguda espirituosa molt bona i amb una gran quantitat de sals que m’aniran de perles per poder coronar el cim de la cursa.

Vinga, comencem el sender que ens portarà al Paller on hi ha els noms d’alguns cims catalans a dintre, i acte seguit passem per una de les famoses ermites de Cardó, aquesta és la Santíssima Trinitat, per després passar per la de Sant Àngel, no abans sense veure un parell d’oradors i les restes de muralla de Cardó. Així arribem al Portell de Cosp i ens desvíem camí de la Cova Lluminosa, on per primera vegada el vent ens atacarà de cop, però que un cop sobrepassada ja no sabrem ni què és. Així arribarem a la Cassola del Diable on ja ens deixarà trotar i arribar a la “última” pujada fins la Creu de Santos i on amb el grupet que anem podem gaudir d’una persona que està molt forta i des de que hem començat no ha parat de parlar!!!! Mareta meua!!!! Damunt ens diu que fa sèries, tot i que encara no sé si l’ha contractat HBO o Netflix això sí que recordo que la publicitat li dura 15 minuts!!!!jejeje

I com no, a d’alt a la creu i molt ben abrigats hi ha aquest any els Simpson. Qué grandes!!!! I quina festa porten!!!! Aprofito per regalar la segona i última llauna a una gran persona que hi ha allí i al cap d’un quart de fer la xarrada i foto darrere foto marxo que ja m’han passat prou gent…..

Venga que comença la meua cursa de veritat!!!!! Ara a desbrabar-me i desmelenar-me i em deixo caure vessant avall, què mel que es baixar i lo que costa pujar!!!! Vaig fent i arribem al Camí de Tivenys, on uns grans voluntaris aguanten allí indicant-mos un encreuament. Continuem baixant per un sender molt meloset que ens porta a passar pel costat de l’Ermita Cremada o de Sant Bernat i per arribar al Coll del Murteró i que per un gran corriol, xalador i engrescador arribarem una altra vegada a la Bassa de Monclús i cap al Camí de la Feixa, on ens esperen amb un gran festival unes noietes amb vermut i cervesa!!!! Quin remei…. tocarà tornar a perdre temps i gaudir d’aquesta gran companyia espumosa!!!!jijiji Ais perdó d’aquestes noies tant templades i que ens fan gaudir d’un gran avituallament!!!!

D’una patada, em fan marxar per pesat, i au continua que ens veurem al poble….. què fort….. i disgustat….. jo que estava taaaaant apustuflantment rebé allí!!!!

Bé, un poc de pisteta i passarem per un grupet de dones voluntàries que ens tornaran a indicar la direcció de la cursa, arribarem seguint la pista i després de passar per un barranquet a l’últim avituallament i que també era el primer, ara encara amb més festa que abans!!!!! Com s’ho munten!!!!!

Penúltim corriolet i camí del poble ja!!! Vinga afrontem el “repexó” amb forces i coratge i arribem a l’encreuament amb la pista que ens portarà ara sí a l’últim i mític sender de la cursa, anem baixant i ara ja sí que el vent es deixa notar. Déu ni do com s’ha animat!!!!!

I així arribem dintre el poble, on em trobo amb Núria i família al parc i li comento que amb un 3 i no res estarà el seu cavaller al lloc.

A l’arribada m’esperava el Manso amb aigua….. què defraudant…. jijijiji

Dutxeta i cap a acabar de veure el gran espectacle que tenen muntat aquests pastissets!!!!

No abans sense felicitar a tots els integrants de l’Equip Trail UEC Tortosa i que feu gran l’entitat, els que vau quedar per davant meu, encara vau córrer poc i els que vau quedar per darrera meu, feu el favor d’entrenar un poc més xeic!!!!! jijij

També felicitar als finishers de l’Exprés i també al gran podi de les Cadets, tercera i quarta, l’entitat té futur!!!! Què mel!!!! Enhorabona xiqüeles!!!!!

Ara ja toca gaudir de la mega olla que brinden les Dones Meravelles del poble!!!! I a sobre una terrissa serigrafiada amb l’aniversari de la cursa, tot un regal esplèndid i ben guardat a casa!!!!

Per últim, agrair a tots el voluntaris i organitzadors de la cursa per aquest esdeveniment tant ben muntat i sempre amb un somriure que sols així s’apega i gaudeixes de tants quilòmetres i tens ganes de repetir fins que el cos aguanti!!!! Enhorabona per aquests 10 anys i a per la propera que amb aquesta il·lusió de ben segur que ho bordeu!!!!

Classificació

Fotos de Monrasin i crònica

Fotos d’EbreActiu

Més fotos d’EbreActiu

Tercer àlbum de fotos d’EbreActiu

Fotos d’EbreRun

Més fotos d’EbreRun

Fotos Marxa de Ivan Garcia

Fotos Exprés de Ivan Garcia

Fotos Trail de Ivan Garcia

Fotos Nuria Sendrós

Fotos de Mònica

Fotos de Victor

Fotos Òscar Pujada familiars

Fotos Òscar Carrasca dolça

Fotos de Toni

Fotos de Toni Artiola

Algunes fotos dels nostres participants!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *