UEC Tortosa – Trail i Btt

Aventures i desventures dels corredors de la UEC

La primera de l’any i los torrons han fet estragos!!!!

14 Gener 2019 per Jaume

I com tota aventura, comença amb una bona història, i es que aquesta és la d’un bandoler!!!!

Avui tocava, la ruta del territori Panxampla número 1, exigent, dura i llarga…. Així doncs, donem el tret de sortida a les 8h del matí des del centre neuràlgic, el Refugi de la UEC de Caro i cap agafar el GR que ens portarà cap als Xorros del Toscar, fent les nostres pertinents parades, per aquí una foto, ara tornem a fotografiar-nos i ara vull un retrat a mà alçada i amb el vent de cara. Passem a veure els Bassis de la Solana, de pedra, congelats que hi ha ben prop del sender i reemprenem el viatge. Que bonic és baixar i lo que ens queda de pujada…… Així doncs, arribem al Coll de la Vallfiguera on ens trobem a 2 intrèpids muntanyencs que també han sortit a estirar les cames, ens donem ànims i continuem cada grup en la seva direcció. I ara ja sols ens queda arribar als Xorros i aprofitar per omplir d’aigua les motxilles i botellins i continuar amb la ruta, el vent resseca molt i l’aigua d’allí diràs que rejoveneix més!!!!

Quatre fotos i meneo que no arribarem ni demà!!!! Hem decidit anar cap a Coll de Carabasses degut al fort vent que estem gaudint avui, ja que si anéssim cap a les Rases…. molt possiblement ens convertiríem en cometes voladores!!!!

“Subiendo pabajo i bajando pariba” i parem a esmorzar abans d’arribar d’alt al coll, ja que de ben segur que el vent no ens deixa ni estar quiets. No abans, sense veure una petita musaranya que amb els salts que dóna se’ns aparta ràpid i s’amaga.

Després d’unes mandarinetes i alguna llepolia que altra, continuem, ens abriguem bé, i cap al Coll, d’allí rapidet agafem el GR i cap a Llinars, amb el fort vent que feia, mirem de passar-ho el més ràpid que podem, comentant la jugada del cim més alt de la Terra Alta, la Tosseta Rasa, hauríem pogut anar, però feia molt de vent….

Ara ja arribem a Llinars i enlloc de resseguir el GR decidim anar pel Racó del Cucut, un sender que amb el seu forn de calç, la “mini coveta” i on veiem una “súper cascada” de gel amb uns caramels ben grans que aprofitem per fotografiar-nos juntament amb ells, sort que no van caure perquè sinó fins al garganxol!!!!!

Ara ja sols queda, la pista, passem prop de Cova Balaguer i cap al refugi de la UEC de Caro, on ens esperarà un arrosset de muntanya tremendo i on els alternatius ja estan allí per contar-nos les seves mega batalles de la sortida d’avui, també deixarem marge per a que arribi el guarda amb la bestia que han anat darrere nostre fent la ruta i arriben amb la feina ben feta!!!!

Una resposta a “La primera de l’any i los torrons han fet estragos!!!!”

  1. Josep Estrada ferreres ha dit:

    Gràcies per la crònica sr. President… Un plaer de haber compartit un tros de ruta en vatros, si no parem a esmorzar vos agafem…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *