UEC Tortosa – Trail i Btt

Aventures i desventures dels corredors de la UEC

5a Marxa dels Roures

29 octubre 2018 per Jaume

Dos valents, intrèpids o amb poca cosa al cap, van arribar el divendres passat a la població de Montblanc, on es celebrava la 5a edició de la Marxa dels Roures, per participar a la Roures Extrem i a la Fanàtic, la qual inclou també la Clàssic. Amb aquestes premisses ens disposem a recollir els dorsals i amb la cerveseta de rigor anem al briefing, on ens diuen el que temíem, demà plourà tot el dia i la baixada de temperatures es notarà. Bé a sopar i cap a la súper furgo a dormir que demà serà un dia llarg llarg….jejejje no abans sense sentir una pelea gatuna sota d’ella que ens fa riure un rato.

A les 5 menys algo ens toquen els despertadors….bffff fa fred, esmorzem? Ens falta el iogurt!!!! Ais mare que les dietes i els preparadors no estaran contents!!!!jijij Bé, doncs sense més preparatius, anem a deixar les bosses per la base de vida i cap a la sortida a fer el control de material. A les 6 i algo tret de sortida i vinga aigua i aigua…. Anem fent els primers km i així arribem al tallafocs, i al primer avituallament, aquarius i aigua unes quantes xuxes, tros de plàtan i a continuar!!! Així van sortint els km i ens sorprenem del temps que anem fent, anem en bones sensacions i contents tot i ploure, el fred i el fang, transcorre una mica més de la primera part de cursa fins la base de vida molt bonica, amb uns boscos caducifolis preciosos i on la tardor ens deixa vore un encisador paisatge que ens deixa consternats. La Mola dels 4 termes ens deixa unes vistes tremendes.

Així doncs, a la base de vida un canvi de samarretes i calcetins i a tornar-hi, no després d’haver-nos menjat uns fantàstics bikinis i una mica de caldo per entrar en calor.

Arribem al refugi dels Masets i allí ens esperaven 3,5km els més durs i difícils de tota la cursa i que la sensació era que no s’haurien d’haver fet, ja que al briefing ens van dir que hi havia un pla b amb més km per tal d’evitar aquest pas. Bé arribem a la Riba i continuem cap a Vilaverd on ens esperava una gran foguera als porxos d’uns grans voluntaris amb salsitxa inclosa. Agrair-los aquell instant que ens va deixar entrar en calor i eixugar, quines grans persones i dedicades al 100% amb nosaltres, els participants. Uis i també els guants de plàstic que ens van donar que gràcies amb ells les mans eren una altra cosa, ja que els nostres guants ja no aguantaven més aigua…. I d’allí a Rojals, “l’última” pujada forta de de la cursa, des d’allí a baixar fins falta de 5 km de Montblanc on les Escales de Gegant ens deixen encara més enfangats. Arribem al poble, quina il·lusió els 2 com a campions, Xavi ets un crack i merci per acompanyar-me!!!! Avore quan fem la propera que he gaudit i m’he tret l’espineta d’Ehunmilak on et vaig deixar tirat, a tu i Pere…. encara em sap greu. Arribem a meta i directes a canviar-nos i un bany d’aigua calenta que en hi ha moltes ganes!!!! Després un parell de bikinis, fotografies de rigor de finishers i a dormir a la furgo per descansar, ens ho hem ben merescut, trobo.

Aps i felicitar també a Juan, tot un crack i amb la seva 8a posició deixa el podi ben alt de l’entiat quin gran marató!!!! Segueix així súper!!!!

Especial menció als genials mig maratonians de València per la seva gran participació, són unes fieres!!!!

També als grans btteros per tot i el fred, neu i condicions extremes en la XVIII Trobada de la Moleta bordar-ho d’aquestes formes!!!!

I molts d’ànims en la nova aventura del nou àrbitre de la FEEC de curses de muntanya que tenim a l’entitat!!!! Segur que no li farà falta el VAR!!!!

Track de la cursa Extrem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *